facebook

Menu

Zupy

  • Rosół z makaronem
  • Flaki staropolskie
  • Żurek z białą kiełbasą i jajkiem
  • Krem z pomidorów ze świeżymi ziołami
  • Krem z białych warzyw z grzankami
  • Grzybowa z łazankami
  • Cebulowa z grzankami
  • Pomidorowa z makaronem
  • Barszcz czerwony z krokietem

 

Dania główne

  • Kurczak po Cygańsku duszony z warzywami w sosie własnym, ziemniaki opiekane i surówka z białej kapusty.
  • Chrupki filet z kurczaka z sosem słodko kwaśnym z frytkami i surówka z kapusty pekińskiej.
  • Cordon Blue w sosie pieczeniowym, ziemniaki z wody i marchewka z groszkiem.
  • Bitki wołowe z kluskami śląskami i buraczkami na ciepło.
  • Podudzie z kurczaka w sosie świeżych pomarańczy z ryżem curry i surówką z kapusty.
  • Eskalopki cielęce w sosie pomidorowo śmietanowym z kluskami kładzionymi i marchewką z porem i imbirem.
  • Karkówka wieprzowa w sosie własnym, ziemniaki i bukiet surówek.
  • kotlet schabowy,ziemniaki z wody , kapusta zasmazana.
  • Łosoś w sosie cytrynowym lub kaparowym, ziemniaki z wody i warzywa z pary z prażonymi migdałami.
  • Dorsz z grilla z frytkami i surówką z kiszonej kapusty.
  • Mintaj w cieście z sosem tatarskim z frytkami.
  • Dorsz smażony z frytkami z ratatouille.

 

Przystawki

  • Schab po warszawsku.
  • Indyk w maladze.
  • Łosoś w galarecie.
  • Tatar z łososia podawany na pełnoziarnistych tostach.
  • Befsztyk tatarki podawany podczas przyjęcia.
  • Galantyna z kurczaka podawana z chrzanem i żurawiną.
  • Mięsa pieczyste wg staropolskiej receptury.
  • Domowy pasztet z dziczyzny.
  • Jaja faszerowane pastą pieczarkową.
  • Jaja w majonezie ze świeżym szczypiorkiem.
  • Ryba po grecku.
  • Mini tymbalijki drobiowe z dipem chrzanowym.
  • Słone babeczki koktajlowe ze pastą tuńczykową.
  • Pieczarki zapieczone w cieście z różnymi pastami (ser ze szczypiorkiem, ser i warzywa, ser na słodko).
  • Szaszłyki drobiowe marynowane w sambalu.
  • Szaszłyki z łososiem i ananasem.
  • Zapiekane śliwki kalifornijskie w boczku.

 

Sałatki

  • Caprese pomidory przekładane serem mozzarella polane sosem pesto.
  • Cezar z grillowanym kurczakiem i boczkiem posypana grzankami z sosem musztardowo miodowym.
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa po polsku.
  • Tradycyjna grecka z serem feta i oliwkami polana sosem winegret.
  • Hawajska z kurczakiem i ananasem w majonezie.

 

Napoje

Soki owocowe, napoje gazowane, kawa, herbata.

 

Dodatkowe opłaty:

  • Pokrowce na krzesła - 7zł/sztuka.
  • Bieżnik na stół - 5zł/sztuka.
  • Dodatkowe dekoracje na stole tzn. kwiaty - cena do uzgodnienia.